Implantáció

Rendelőnk egyik fő profilja az implantátumokra épülő fogpótlások készítése. Számunkra fontos, hogy a folyamatos fejlődést követve, a legmodernebb technikának köszönhetően pácienseinknek a lehető legkisebb megterhelés mellett a lehető legjobb eredményt érjük el.

Az implantáció lényegében egy titánból készült műgyökér beültetését jelenti az állcsontba. Más fémekkel ellentétben, a titánnal szemben allergiás reakció szinte soha nem fordul elő. Különleges tulajdonságainak köszönhetően a beültetést követően tökéletesen beépül a környező csontba.

Maga az implantáció, azaz az implantátum behelyezésének időtartama kb. 30-60 perc, helyi érzéstelenítésben történik, nem jár fájdalommal, nem jelent különösebb megterhelést az egészséges szervezet számára. Beavatkozás után utófájdalom jelentkezhet, de általában ez nem tart tovább 1-2 napnál és egyszerű fájdalomcsillapítókkal nagyszerűen kezelhető.

Mikor javasoljuk?

Egy fog hiánya esetén hatékony megoldás, ugyanis ellentétben a hídpótlással, nem jár a szomszédos fogak lecsiszolásával.

Több hiányzó fog esetén több implantátumot összekötve lehet alkalmazni elkerülve ezzel esetleg  a kivehető protézis szükségességét.

Teljes foghiány esetén lehetséges implantátumokra helyezett rögzített fogpótlás (híd) elkészítése vagy olyan kivehető pótlás készítése, melyeket implantátumok segítségével stabilizálunk, lehetővé téve a protézis kényelmes viselését.

Csontpótlás:

Implantációra van lehetőség abban az esetben is, amikor a befogadó állcsont mennyisége nem elegendő az implantátum beültetésére.

Önnek akkor lehet szüksége csontpótlásra ha régóta elveszített fogai helyén, a csont leépül, azaz magassága, szélessége nagymértékben csökken. Továbbá olyan esetekben, ahol az arcüreg csontos alsó fala elvékonyodott és emiatt nem lehetséges implantátum behelyezése.

Ezekben a szituációkban lehetőség van valamilyen csontpótló eljárás elvégzésére, amivel biztosítani tudjuk, azt a csontmennyiséget ami elegendő az implantátum beültetéshez. A megfelelő minőségű csont képződéséhez általában 6-8 hónap szükséges.

 

Fogászati implantátumokról részletesebben

Fogászati implantátumokról részletesebben

A fogászati implantátumok célja: A fogászati implantáció a korábban elveszett fogak pótlásásnak leghatékonyabb módja. Az implantálás alapját a csont integráció (tehát az implantátum és a csontszövet direkt kapcsolata) adja. A beültetett műgyökerek segítségével...

Miért számít az implantáció ma már rutin műtétnek?

Miért számít az implantáció ma már rutin műtétnek?

A 21. században a csúcstechnológiával felszerelt rendelőknek köszönhetően az implantátum beültetése nem okoz akkora kihívást, mint 15-20 évvel ezelőtt. Az implantálás mögött ma már több évtizedes tapasztalat áll, ezért nyugodtan mondhatjuk,hogy a fogbeültetés ma már...

Keressen minket bizalommal!

Bízza ránk mosolyát!

Várjuk hívását!

+36309869282

Pin It on Pinterest

Share This