Fogprotézisek

Kivehető protézisre akkor lehet szüksége, ha Ön részben vagy teljesen elveszítette fogait. Ebben az esetben a megmaradt kisszámú fog miatt, rögzített fogpótlás (híd) már nem készíthető. Míg a teljes kivehető protézissel az összes fogát pótoljuk, addig a részleges kivehető fogsor csak néhány fog pótlására szolgál. A műfogsor segít javítani a megjelenésben, bátran mer majd mosolyogni, visszaáll az arc harmóniája, javul a hangképzése, a rágófunkciója és nem utolsó sorban javul az emésztése, hiszen a rosszul megrágott falat a gyomornak is megterhelő.

A kivehető protézis segít abban, hogy Ön újra Önmaga lehessen és visszanyerje önbizalmát.

Időre és türelemre van szüksége ahhoz, hogy megszokja a műfogsor viselését, de az Ön pozitív hozzáállásával ez könnyben sikerülhet. Kezdetben ugyan szokatlan és idegentest érzése lehet, de egy kis gyakorlással és idővel, fogsora hamar az Ön részévé válik. Rendelőnkben pontos tájékoztatást adunk arról, hogy mire számíthat és hogyan tudja minél könnyebben megszokni a fogsorát. A protézis mindennapos, gondos, alapos tisztítása segít abban, hogy sokáig megőrizhesse fogsora jó megjelenését.

Mind a teljes, mind pedig a részleges kivető fogpótlások nagyon sokfélék lehetnek. Minden páciensnek a megmaradt foga száma és elhelyezkedése alapján más-más megoldás ajánlható. A kivehető fogpótlásokat gyakran kombináljuk rögzített fogpótlásokkal (híd, implantátumok).

A műfogsort kétféle módon tudjuk rögzíteni. Ragasztóval vagy implantátumokkal. A ragasztó olcsóbb megoldást jelent, mégsem ad olyan stabil tartást, mint a műgyökereken rögzített fogsor. A hagyományos fogpótlás étkezés közben mozoghat, billeghet. Bár a műgyökereken rögzített fogsor komolyabb anyagi beruházást jelent, az implantátumokon rögzülő fogsor viselését össze sem lehet hasonlítani egy hagyományos módon rögzülő fogsor viselésével, ugyanis az implantátumok beültetése garantáltan javítani fogja az Ön életminőségét. Ahhoz, hogy implantációs fogpótlásban tudjunk gondolkodni, megfelelő csontmennyiségre van szükség az adott területen. Ennek hiányában csontpótlásra lehet szükség, amelynek gyógyulási ideje legalább 6 hónap. Az implantátum beültetésére a csont gyógyulás befejezése után kerül sor.

Rendelőnk kiváló szaktudással rendelkező szájsebész szakorvosai között biztos kezekben érezheti magát. Teljes körű felvilágosítást adunk a műtétről, a műtét utáni teendőkről egyaránt. A beavatkozás teljesen fájdalommentes. Mindent megteszünk azért, hogy Ön kényelmesen érezze magát nálunk.

Keressen minket bizalommal!

Bízza ránk mosolyát!

Várjuk hívását!

+36309869282

Pin It on Pinterest

Share This