Kinek van szüksége implantátumokra?

Fogászati implantátum azoknak javasolható, akik valamilyen oknál fogva elvesztették egy vagy több fogukat és akik esztétikus, kiváló minőségű és tartós fogpótlást szeretnének. Az implantátum beültetése szinte bárkinél elvégezhető, aki megfelelő szájhigiéniával rendelkezik, és akinél nem áll fenn valamilyen kizáró tényező. Fontos tudni, h az állcsontok fejlődése 18 éves korig tart, így ez a beavatkozás csak felnőtt pácienseknél jön szóba.

Mi is az a fogászati implanátum?

Maga az implantátum egy titániumból készült, mesterséges foggyökér. Ennek a speciális anyagnak köszönhetően a szervezet teljes mértékben tolerálja, nincs allergiás reakció, kilökődés. A beültetést követően a megfelelő idő elteltével, az implantátumba egy úgynevezett felépítményt csavarozunk bele, amire később elkészülhet a híd, korona vagy egyéb fogpótlás.

Hogyan történik az implantáció?

Első lépésként egy alapos vizsgálattal képet kapunk a páciens általános állapotáról, valamint alaposan felmérjük az állcsontok térbeli kiterjedését, a meglévő csont mennyiségét. Az esetlegesen előforduló gyulladásokat, a szuvas fogakat, fogágybetegséget a műtét előtt igyekszünk ellátni. A műtét nem jár fájdalommal, általában helyi érzéstelenítésben történik. Az ínyen egy kis metszést ejtünk, majd az ideális pozícióban megfelelő mélységű és átmérőjű lyukat fúrunk. Ebbe az üregbe csavarjuk bele az implantátumot, általában csontszintig vagy néha az alá. A műtét után közvetlenül a terület jéggel való hűtése javasolt a kialakuló duzzanat csökkentése érdekében, illetve fájdalomcsillapító szedése javasolt az első napokban. Az implantátum beültetése után egy héttel történik meg a varratszedés.

Pin It on Pinterest

Share This