A rendszeres fogkő eltávolítás 5 pozitív hatása

A fogak felszínén keletkező lepedék, baktériumok, a kialakult fogkő tehetők leginkább felelőssé a fogínygyulladás, fogágybetegségek kialakulásában. A fogkő sárgásfehér színű, agyagszerű anyag, dohányzás, kávézás azonban a színét megváltoztathatja.
Az íngyulladás következtében megváltozhat az íny színe, felszínének szerkezete, formája. Legszembetűnőbb jelei a vörös, vérző duzzadt íny, alkalmanként fájdalom, rossz lehelet. A gyulladás következtében az íny akár el is emelkedhet a fognyaktól. A vérzés már enyhe trauma hatására- mint például fogmosás, kemény étel rágása- jelentkezhet. Azonban ha ezeket a tüneteket nem vesszük időben észre, akkor a gyulladás fokozódhat, súlyosabb esetekben csontpusztulást okozhat és az egyébként egészséges fogainkat idő előtt elveszíthetjük.
Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy a fogorvos látogatást ne halogassuk a végtelenségig, hiszen jobb megelőzni a bajt, hogy ne pont külföldön való tartózkodásunk vagy nyári szabadság alatt szembesüljünk fájdalommal.

Éppen ezért tartjuk fontosnak a prevenciót, megelőzést. Gondoskodjunk az ínygyulladást okoz baktériumok alapos eltávolításáról fogmosással illetve fogközeink tisztításával. A fogközeink tisztítására fektessünk minél nagyobb hangsúlyt, hiszen a baktériumok ott tudnak elszaporodni, ahol nincs napi rendszerességgel való tisztítás. A fogmosás, akár hagyományos akár elektromos fogkefét használunk, önmagában nem elegendő ahhoz, hogy a fogközeinket tisztán tudjuk tartani. Használjunk ezeken a területeken speciálisan erre célra kifejlesztett fogselymet, fogköztisztító kefét. A fogköztisztító kefe használata nem fáj.

Heti rendszereséggel használjunk otthon antibakteriális szájvizet. Fontos a változatos étrend. Kerüljük az édesítőkkel, szénhidrátokkal teli élelmiszerek, dohányzás, túlzott alkohol fogyasztását.
A fogkő eltávolítását fogorvos végzi ultrahangos depurátorral. A beavatkozás fájdalommentes. A fogkőeltávolítás követően polírozást végzünk, hogy az így létrehozott simább felszínen a fogkő nehezebben tudjon kialakulni.A fogkő eltávolítás után a száj a fogak sokkal tisztábbak, a mosoly sokkal szebb, egészségesebb. Bátran merünk mosolyogni, hiszen fogaink sokkal fehérebbnek tűnnek. Leheletünk friss és üde. Az íny nem duzzadt és fogmosáskor nem vérzik.

Pin It on Pinterest

Share This